Κέρδισε την ΑΕΚ, έχασε και τον Λοτζέσκι

Written by  Νοε 03, 2014

Ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύθηκε να κερδίσει την ΑΕΚ με 62-81 στην πρώτη εμφάνιση του νέου του τεχνικού, Γιάννη Σφαιρόπουλου, στον πάγκο της ομάδας, ωστόσο, η ατυχία χτύπησε και πάλι τους «ερυθρόλευκους» που έχασαν και τον Ματ Λοτζέσκι και πλέον ξέμειναν εντελώς από «3άρια».

 

Σε έναν αγώνα όπου οι φίλαθλοι της ΑΕΚ είχαν δημιουργήσει από νωρίς μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, οι παίκτες του Ολυμπιακού πήραν από το ξεκίνημα τα ηνία και δεν δυσκολεύθηκαν να διατηρούν συνεχώς διψήφιες διαφορές, κάνοντας εμφανές πως η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν μεγάλη. Η ΑΕΚ αντέδρασε στο τρίτο δεκάλεπτο και μείωσε τη διαφορά, κάνοντας πρόσκαιρα την αναμέτρηση και πάλι ντέρμπι, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» καθοδηγούμενοι από έναν εκπληκτικό και πάλι Βασίλη Σπανούλη, πήραν και πάλι «κεφάλι» και στο τέλος έφτασαν σε μια εύκολη επικράτηση.

Ο MVPτου Οκτωβρίου για την Ευρωλίγκα συνεχίζει να είναι «ζεστός» και αυτό το έδειξε και απέναντι στην ΑΕΚ, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 22 πόντους και 5 ασίστ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πήρε το πρώτο του «ροζ» φύλλο αγώνα στην επιστροφή του στον πάγκο του Ολυμπιακού ως πρώτος προπονητής αυτή τη φορά, ωστόσο, δεν κατάφερε να το χαρεί, αφού είδε την ατυχία για μία ακόμα φορά να χτυπάει την ομάδα του.

Δεν έφταναν οι τραυματισμοί και οι απουσίες εδώ και καιρό των Παπαπέτρου, Ντάρντεν και Πρίντεζη, ήρθε και ο τραυματισμός του Ματ Λοτζέσκι, με αποτέλεσμα, οι λύσεις στις θέσεις των φόργουορντ να έχουν σχεδόν…εξαφανιστεί. Ο Αμερικανοβέλγος φόργουορντ του Ολυμπιακού τραυματίστηκε στην τελευταία περίοδο της αναμέτρησης και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για θλάση που θα τον κρατήσει πιθανότατα εκτός μάχης για μερικές μέρες. Αυτό σημαίνει πως είναι μάλλον απίθανο να προλάβει την δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα για την τέταρτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα, όπου οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να ψάξουν λύσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη…λειψανδρία.

Από την ΑΕΚ, τα θετικά είναι η όμορφη ατμόσφαιρα που παρουσίασαν οι φίλαθλοι στις κερκίδες, γεγονός που δείχνει αποφασιστικότητα να στηρίξουν την προσπάθεια της ομάδας να επανέλθει σε ανταγωνιστικό επίπεδο και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες βραδιές. Κορυφαίος του Δικεφάλου ήταν ο Ντούσαν Σάκοτα με 15 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 30-44, 52-65, 62-81 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.