Πετυχημένη πρόβα με Ούνικς πριν το ΟΑΚΑ

Written by  Οκτ 04, 2014

Ο Ολυμπιακός έδειξε το καλό αμυντικό του πρόσωπο απέναντι στην Ούνικς Καζάν στον δεύτερο αγώνα του στο τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» του Ρεθύμνου και με πρωταγωνιστή στο τελευταίο λεπτό τον Βαγγέλη Μάντζαρη, πήρε τη νίκη με 70-65 και έκανε την τελική του πρόβα πριν από τον μεγάλο προημιτελικό του Κυπέλλου την Πέμπτη απέναντι στον Παναθηναϊκό.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν παρουσιάστηκαν το ίδιο καλοί επιθετικά, όπως απέναντι στο Ρέθυμνο, ωστόσο, απέναντι στην ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έπαιξαν πολύ καλή άμυνα και έφτασαν σε μία νίκη απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται σε αρκετά μεγαλύτερο βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητας.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας άφησε εκτός τον Γιώργο Πρίντεζη για προληπτικούς λόγους, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις και πάλι στη μέση και θέλει να τον προφυλάξει ενόψει του μεγάλου προημιτελικού, ενώ χρησιμοποίησε κανονικά τους Ντάνστον και Σπανούλη, οι οποίοι επέστρεψαν ορεξάτοι και έτοιμοι να μπουν πια στα επίσημα παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός που στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο είχε 11/17 τρίποντα, αυτή τη φορά ήταν εξαιρετικά άστοχος ξεκινώντας με 0/6, ωστόσο, μετά το αρχικό 10-11 στα μισά περίπου της πρώτης περιόδου, δεν έχασε καθόλου το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, φτάνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο να προηγείται και με τη μέγιστη διαφορά 65-55. Στο σημείο εκείνο, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την επαφή με το σκορ με την Ούνικς να κάνει ένα σερί 10-0 και να ισοφαρίζει.

Στο σημείο εκείνο, ο Βαγγέλης Μάντζαρης με 1/2 βολές, μία καλή άμυνα πάνω στον υπερδραστήριο Λάνγκφορντ και ένα τρίποντο στη λήξη της επίθεσης του Ολυμπιακό κι ενώ, ωστόσο, είχαν προηγηθεί βήματα του Βασίλη Σπανούλη, έδωσε προβάδισμα 4 πόντων στους «ερυθρόλευκους» και μαζί τη νίκη που ήρθε με το τελικό 70-65 με μία βολή στην εκπνοή από τον Ματ Λοτζέσκι.

Κορυφαίοι για τον Ολυμπιακό ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με 14 πόντους και 8 ασίστ, ο Ματ Λοτζέσκι με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ και ο Μπρεντ Πέτγουεϊ με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ για την Ούνικς που ήταν υπερβολικά άστοχη από τη γραμμή των βολών και έχασε και το Νίκο Ζήση, ο οποίος γύρισε το πόδι του και δεν αγωνίστηκε ξανά, ο Κιθ Λάνγκφορντ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 14 πόντους.

Ο Ολυμπιακός στέφει πλέον την προσοχή του στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδας την ερχόμενη Πέμπτη, με την οποία ξεκινά μια ακόμα πολύ δύσκολη χρονιά.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 35-29, 52-45, 70-65

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.