Print this page

Τρίμηνος αποκλεισμός σε Γιαννακόπουλο

Written by  Μάι 31, 2014

Με τρίμηνο αποκλεισμό από την είσοδό του στα γήπεδα τιμώρησε ο αθλητικός δικαστής στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, για τις δηλώσεις του μετά τον τρίτο τελικό του Πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό, ενώ, παράλληλα, απέρριψε και το αίτημά του για επανάληψη του αγώνα.

 

Την Πέμπτη μετά το τέλος του τρίτου τελικού, όπου ο Ολυμπιακός πήρε την νίκη και μαζί το προβάδισμα για τον τίτλο, ο κ. Γιαννακόπουλος εξέφρασε την οργή του για την διαιτησία του αγώνα, ενώ καταφέρθηκε με πολύ βαριές εκφράσεις κατά των διαιτητών (Δείτε ΕΔΩ τη δήλωσή του). Ζήτησε, μάλιστα, την επανάληψη του αγώνα για παράβαση του κανονισμού από την πλευρά των φιλοξενούμενων, οι οποίοι, όπως είπε, είχαν περισσότερα άτομα στον πάγκο από όσα επιτρέπει ο κανονισμός.

Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ, ωστόσο, απέρριψε το αίτημα αυτό, ενώ, παράλληλα, τιμώρησε τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τρίμηνο αποκλεισμό από την είσοδό του στα γήπεδα, καθώς και με βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

Η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή:

«α) για παράπτωμα που δεν χαρακτηρίζονται ιδιαίτερης βαρύτητας (υβριστικά συνθήματα), πρόστιμο 1.200,00€, 
β) για τα υβριστικά συνθήματα εκτεταμένης έντασης με αποδέκτες φυσικά πρόσωπα, με δυο έγγραφες προειδοποιήσεις, επίπληξη και πρόστιμο 1.400,00€ ΕΥΡΩ για κάθε μια, ήτοι συνολικά δυο επιπλήξεις και πρόστιμο 2.800,00€, 
γ) για ενέργεια του Προέδρου του Δ.Σ. της ΚΑΕ της κ. Δ. Γιαννακόπουλου, πρόστιμο 22.000,00€, 
δ) για περιορισμένης έκτασης επεισόδια (είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο όπου και εξύβρισαν τον Α’ διαιτητή), πρόστιμο 5.000,00€ και ε) για επεισόδια μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο (χρήση καπνογόνων στις κερκίδες) πρόστιμο 2.200,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ της 29-5-2014. 
2. Επιβάλλει στον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο πρόεδρο της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ, για παράβαση διατάξεων του Κανονισμού, οι οποίες αναφέρονται στο Φύλλο Αγώνα, απαγόρευση εισόδου στα τα γήπεδα που αγωνίζεται η ομάδα της ΚΑΕ του, για τρεις (3) μήνες, για τον ως άνω αγώνα. 
3) Απαλλάσσει τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο πρόεδρο της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ, για παράβαση διατάξεων του Κανονισμού, οι οποίες αναφέρονται στο Φύλλο Αγώνα (παρότρυνση οπαδών για είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο όπου και εξύβρισαν τον Α’ διαιτητή), για τον ως άνω αγώνα».

Η απόφαση για την ένσταση του Παναθηναϊκού:

«Απορρίπτεται η ένσταση που υπέβαλε η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ, κατά του κύρους του αγώνα πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας επαγγελματικής καλαθοσφαίρισης, περιόδου 2013-2014, μεταξύ των ομάδων «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.», ο οποίος διεξήχθη στις 29-5-2014, διότι η παράβαση του άρθρου 35 του Κανονισμού Πρωταθλήματος ως προς τον αριθμό τον δικαιουμένων εισόδου στον αγωνιστικό χώρο, φέροντας την ειδική διαπίστευση του ΕΣΑΚΕ, της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, δεν είχε ως συνέπεια την διαμόρφωση του συγκεκριμένου αποτελέσματος, που σε αντίθετη περίπτωση ενδεχόμενα να ήταν υπέρ της ενιστάμενης ομάδας».

Υπενθυμίζεται πως έπειτα από τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του σχετικά με τους κ. κ. Βαρδινογιάννη και Αλαφούζο, ο κ. Γιαννακόπουλος προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση, στην οποία τονίζει πως οι προθέσεις του παρερμηνεύτηκαν.

Η δήλωση του κ. Γιαννακόπουλου:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας και προκειμένου ν’ αποφευχθεί η δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, οφείλω να διευκρινίσω το εξής: Μέσω της δήλωσης στην οποία προχώρησα το βράδυ της Πέμπτης 29 Μαϊου, στο ΟΑΚΑ, δεν είχα την παραμικρή πρόθεση να θίξω τους κ.κ. Βαρδινογιάννη και Αλαφούζο.

Ο στόχος μου ήταν- και παραμένει φυσικά- να τονίσω σε όλους ότι όταν αδικείται η ομάδα μου, εγώ θα αντιδρώ και δεν θα κρατώ το στόμα μου κλειστό. Έκρινα σκόπιμο να προχωρήσω σ’ αυτή τη διευκρίνιση ώστε να αποφευχθούν διάφορα επικοινωνιακά παιχνίδια».

 

ΠΗΓΗ: ΕΣΑΚΕ