Print this page

Διαμαντίδης: «Στόχος είναι πάντα τα τρόπαια»

Written by  Φεβ 10, 2014

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης κατέκτησε τον όγδοο τίτλο Κυπελλούχου στην καριέρα του, ενώ με το πρώτο τζάμπολ του αγώνα έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στον τελικό του θεσμού. Ο ίδιος, ωστόσο, δεν έμεινε στις ατομικές διακρίσεις, αλλά υποστήριξε πως σημαντική είναι πάντα η κατάκτηση του τίτλου από την ομάδα.

 

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού κατέκτησε το όγδοο Κύπελλο στην καριέρα του (2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2012, 2013, 2014), ενώ ξεπέρασε με την δέκατη συμμετοχή του σε τελικό τους δύο πρώην συμπαίκτες του, Φραγκίσκο Αλβέρτη και Κώστα Τσαρτσαρή που μετρούν από εννέα. Ο ίδιος, παρ’ όλα αυτά, σημειώνει ότι σημαντικό είναι να κερδίζει κανείς τίτλους.

«Σίγουρα όταν αγωνίζεσαι στον Παναθηναϊκό ο στόχος είναι να κερδίζεις τρόπαια. Ήταν ο πρώτος τίτλος της χρονιάς. Παλεύουμε πέντε μήνες. Θα το χαρούμε σήμερα κι από αύριο έχουμε δύσκολη συνέχεια», δήλωσε μετά την λήξη του τελικού ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ενώ αναφέρθηκε και στην απόδοση της ομάδας του απέναντι στον Άρη. «Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώσαμε την άμυνά μας και καταφέραμε και πήραμε το παιχνίδι».

Ερωτηθείς αν η κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς είναι καλός οιωνός για την συνέχεια της σεζόν και τους άλλους δύο τίτλους που κυνηγά ο Παναθηναϊκός, ο αρχηγός του «τριφυλλιού» ευχήθηκε πάνω από όλα η ομάδα να έχει υγεία.

«Δεν είναι καλός ή κακός οιωνός ότι πήραμε τον πρώτο τίτλο. Συνεχίζουμε και πάμε για τα επόμενα παιχνίδια. Είναι κάτι όμορφο όμως από αύριο θα κοιτάξουμε το πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα. Την υγεία μας να έχουμε κι όλα καλά».