Print this page

«Να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί»

Written by  Φεβ 09, 2014

Έτοιμοι να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Άρη, τους φιλάθλους και την ιστορία του είναι οι παίκτες της ομάδας που δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν απέναντι σε έναν πολύ σημαντικό αντίπαλο για την κατάκτηση του Κυπέλλου.

 

Ο Κώστας Χαρίσης, ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες της ομάδας μίλησε για τις διαφορές που έχουν αυτά τα παιχνίδια από τα αντίστοιχα του πρωταθλήματος και δήλωσε αισιόδοξος για την εικόνα που θα εμφανίσει η ομάδα.

«Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε στο Πρωτάθλημα. Είμαστε στο Κύπελλο, που είναι ένας διαφορετικός θεσμός. Εμείς είμαστε επάξια στον τελικό, έχουμε κάνει πολύ καλές εμφανίσεις και θα δείξουμε για ακόμη μία φορά ένα καλό πρόσωπο αύριο», δήλωσε ο σέντερ του Άρη, ο οποίος μίλησε για την διαφορά δυναμικότητας από τους αντιπάλους, αλλά και το… DNAτης ομάδας που είναι ποτισμένο από τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος.

«Σίγουρα ο Παναθηναϊκός είναι πιο έμπειρος και είναι σε πιο καλή κατάσταση. Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά κι εμείς είμαστε Άρης και  θα αντιπροσωπεύσουμε την ομάδα μας με τον καλύτερο τρόπο. Ήρθαμε για να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό και δε θα είναι για κανέναν, θέλω να πιστεύω, ένα εύκολο απόγευμα», σημείωσε.

Όσον αφορά το αν ο Άρης μπορεί να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του στο Κύπελλο, έχοντας αποκλείσει διαδοχικά δύο πολύ μεγάλους αντιπάλους, όπως ο ΠΑΟΚ και ο Πανιώνιος, ο Κώστας Χαρίσης, ήταν αισιόδοξος τουλάχιστον ως προς την προσπάθεια που θα καταβάλουν οι συμπαίκτες του.

 «Για κάποιο λόγο φέτος, όταν είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, παίζουμε πολύ καλά. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι μία εμφάνιση όπως και οι προηγούμενες. Έχουμε πολλή διάθεση, πολλή ενέργεια, έχουμε νέα παιδιά που ζητάνε πολλά από το μπάσκετ και πιστεύω ότι θα έρθουμε αύριο στο παιχνίδι, ώστε να διεκδικήσουμε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση και όπου φτάσουμε. Θέλουμε να είμαστε κοντά στο σκορ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Κώστας Χαρίσης εμφανίστηκε έτοιμος για τον τελικό, ενώ παρά την υπεροπλία του Παναθηναϊκού αρνήθηκε για την ομάδα του τον τίτλο του αουτσάιντερ.

«Είναι ένα νοκ-άουτ παιχνίδι και οι δύο ομάδες μπορούν να κερδίσουν και οι δύο ομάδες μπορούν να χάσουν. Δε θέλω να βλέπω τον ΑΡΗ σαν αουτσάιντερ. Το παιχνίδι ξεκινάει στο 0-0 και εμείς θα μπούμε για να διεκδικήσουμε το ποσοστό που μας αναλογεί από την αρχή του παιχνιδιού», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο νεαρός γκαρντ των «κιτρίνων», Νίκος Γκίκας, δήλωσε πολύ χαρούμενος και μόνο για την παρουσία της ομάδας στον τελικό και δήλωσε αποφασισμένος να δώσει τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του τον καλύτερό τους εαυτό για τη νίκη.

«Αρχικά, θέλω να πω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έχουμε φτάσει ως εδώ. Σίγουρα, και μόνο μία συμμετοχή στον τελικό, την πρώτη χρονιά στην ομάδα για εμάς που είμαστε ένα νεανικό σύνολο, είναι ό,τι καλύτερο. Από εκεί και πέρα, πέρα από όλα αυτά που θα τα δείξουνε αύριο στο γήπεδο, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100 % στα πολλά ατού που διαθέτει ο Παναθηναϊκός και με μυαλό να καταφέρουμε να μην παρασυρθούμε και να μην κάνουμε λάθη που μπορεί να τα πληρώσουμε».

Ομοίως με τον Κώστα Χαρίση, ο Νίκος Γκίκας υποστήριξε πως μπορεί να είναι ο Παναθηναϊκός το φαβορί, αλλά σε έναν τελικό, όλα μπορούν να ανατραπούν.

 «Είναι ένα παιχνίδι. Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Σίγουρα δεν είμαστε το φαβορί, αλλά αυτό δε μας κάνει να σταματάμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε στο τέλος και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό», δήλωσε ο νεαρός γκαρντ του Άρη, ενώ εξέφρασε την ευχή η ομάδα του να είναι εκείνη που θα ανατρέψει τα προγνωστικά. «Το θέλουμε πάρα πολύ, προσωπικά αλλά και σαν ομάδα και μακάρι να επαναληφθεί ότι ο Δαυίδ θα κερδίσει τον Γολιάθ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για το τέλος, ο Νίκος Γκίκας κράτησε την υπόσχεση εκ μέρους όλων των συμπαικτών του ότι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να φτάσει ο Άρης στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

 «Παρόλο που είναι η πρώτη μας συμμετοχή, όλα τα παιδιά ξέρουν ότι έχουμε φτάσει με κόπο και ιδρώτα σε αυτό το σημείο. Είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα, γιατί είναι ο πρώτος τελικός και θεωρώ ότι το κίνητρο είναι πάρα πολύ μεγάλο για εμάς. Και είναι σίγουρο ότι ο καθένας θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό».