Print this page

«When you don’t win, you learn!»

Written by  Νοε 30, 2018
Στον αθλητισμό κάθε μέρα είναι και ένα μάθημα, κάθε νίκη και ήττα μια εμπειρία, που είτε που σε πεισμώνει να δουλέψεις περισσότερο και σε εξελίσει, είτε σε κρατάει στάσιμο. Η Άρτεμις Σπανού, κάνει, μέσω του blog της στο Agapotobasket.gr τον απολογισμό της για το μήνα Νοέμβριο, ένα μήνα με πολλές και δυνατές συγκινήσεις. 
 
«Τελευταία μέρα του Νοέμβρη σήμερα όποτε ας κάνουμε μια ανασκόπηση σε αυτό το μήνα που αν και είχε μόλις 30 μέρες, σίγουρα δεν ήταν μήνας ρουτίνας ή βαρετός,  αλλά πρόσφερε πολλά συναισθήματα και αναμνήσεις που δεν θα ξεχάσω.
 
Ας ξεκινήσουμε με τις πόλεις που βρέθηκα αυτό τη μήνα. Από Βουδαπέστη, Αθήνα. Από Αθήνα, Μάντσεστερ. Από Μάντσεστερ, Κοζάνη. Από Κοζάνη, Αθήνα και τέλος από Αθήνα πίσω στη Βουδαπέστη. Και όλες αυτές οι μετακινήσεις ήταν με την εθνική μας ομάδα και εδώ θα ήθελα να σταθώ σε αυτό το blog. 
 
10 μέρες με την αγαπημένη ομάδα και μπορώ να πω ότι ένιωσα πολλάααααα. Αγάπη, πάθος, στεναχώρια, απογοήτευση, εμψύχωση, καρδιά, συμπαράσταση, χαρά, περηφάνια. 
 
Η αγάπη για αυτή την ομάδα, την εθνική μας ομάδα, είναι τεράστια και φαίνεται από όλες μας κάθε φορά που την υπηρετούμε. Το πάθος, η ενέργεια και η καρδιά που βγάζουμε για αυτή την ομάδα είναι πάντα αληθινή και τα συναισθήματα που σου δίνει είναι πραγματικά μαγικά. Απογοήτευση μεγάλη αφού δεν καταφέραμε να περάσουμε στο Eurobasket του καλοκαιριού που ήταν ένας μεγάλος στόχος για εμάς, για τη χώρα μας, Έχοντας όμως την εμψύχωση και τη συμπαράσταση του κόσμου, που μας κραταει πάντα ψηλά παρά κάποιο κακό αποτέλεσμα, καταφέραμε να κάνουμε το τελευταίο παιχνίδι της Στέλλας ξεχωριστό και σίγουρα ένα απόγευμα που θα θυμάται εκείνη αλλά και όλοι εμείς οι υπόλοιποι που ήμασταν είτε στο γήπεδο είτε στις τηλεοράσεις και το παρακολουθήσαμε. 
 
Τεράστια περηφάνια που είμαστε σε αυτή την ομάδα κάθε φορά που θα μας ζητηθεί και που μπορούμε να κάνουμε μικρότερους αθλητές και μικρότερες αθλήτριες να αγαπήσουν αυτό το άθλημα που και εμείς αγαπάμε τόσο αλλά και να μας παρακολουθούν και να γίνουμε πρότυπα για τους μικρούς μας φίλους. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς αυτή. Ευχαριστούμε Κοζάνη για άλλη μια μοναδική βραδιά που μας πρόσφερε και τη ζεστή φιλοξενία που μας έδειξες και πάλι. Αναμνήσεις που θα μείνουν σε όλους. 
 
Σίγουρα ένας μήνας που είχε τα πάνω και τα κάτω του αλλά ένας μήνας που μας δίδαξε πολλά επίσης. Δεν καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση αυτή τη φορά αλλά αυτό, το μόνο που μας κάνει, είναι να μας δώσει έξτρα κίνητρο στη κάθε μια ξεχωριστά να δουλέψει πιο σκληρά για να είμαστε έτοιμες για την επόμενη φορά ώστε να πετύχουμε τον στόχο. Όπως λένε και οι Αμερικανοί σε μια από τις πολλές φράσεις που έχουν: when you don’t win, you learn! 

Όποτε ας πούμε ότι ο Νοέμβριος ήταν ενας μήνας δάσκαλος!!!»