Print this page

Tο καλοκαίρι κάθε αθλητή είναι πολύ σημαντικό

Written by  Αυγ 07, 2018
Αν θες να εξελιχθείς πρέπει να δουλέψεις και σκληρή δουλειά δεν είναι μόνο μέσα στη διάρκεια της σεζόν αλλά και το διάστημα του καλοκαιριού όπου έχεις τη δυνατότητα να δουλέψεις με τον εαυτό σου. Η Άρτεμις Σπανού το γνωρίζει πολύ καλά αυτό και μοιράζεται μέσω του blog της στο agapotobasket.gr τις σκέψεις της.  


«Καλημέρα και πάλι από εμένα. Δες πιστεύω να σας έχω λείψει...αλλά αν σας έλειψα θα σας πω ότι ήταν επειδή το πρόγραμμα ήταν «βαρύ» με προπονήσεις αυτό το καλοκαίρι όποτε τώρα που βρίσκομαι στη περίοδο χαλάρωσης έχω το χρόνο να σας γράψω. Και για αυτό θα γράψω σήμερα, για το θέμα προπόνησης και πως εγώ από τη μεριά μου φτιάχνω το πρόγραμμα μου το καλοκαίρι και πόσο σημαντικό είναι.

Θα ξεκινήσω με το ότι η ξεκούραση σε έναν επαγγελματία αθλητή είναι πολύ σημαντική και άργησα να το καταλάβω αλλά όσο μεγαλώνω το καταλαβαίνω και το σώμα μου λέει ότι πρέπει να πάρω και εγώ τα μπρεικ μου. Όποτε αφού ξεκουραστώ μετά τη σεζόν μου το διάστημα που θα μου πουν οι προπονητές μου, τότε βγάζουμε μαζί ένα πρόγραμμα που θα ακολουθήσω για το καλοκαίρι.

Όποτε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αυτό που θέλω να δουλέψω είναι σε κομμάτια που δεν ήμουν καλή μέσα στη προηγούμενη σεζόν που είχε περάσει και κομμάτια τα οποία χρειάζονται βελτίωση. Φυσικά αυτά είναι πολλά αλλά πρέπει να διαλέξεις συγκεκριμένα και μέσω πλάνου να βγει η προπόνηση που θα δουλέψω σε αυτές τις λεπτομέρειες.

Στο θέμα δύναμης ακολουθώ πρόγραμμα στα βάρη βάση με το τι θα μου πει ο γυμναστής μου και βελτιώνουμε κομμάτια στη σώμα μου σταδιακά αλλά το βασικό μέσα στη καλοκαίρι είναι να αυξήσω τη δύναμη ώστε να βγει αυτό στην επόμενη σεζόν μου. Επίσης, πολύ σημαντική είναι και η προπόνηση στο μπάσκετ μου θα συνδυαστεί με το κομμάτι ενδυνάμωση. Εκεί φτιάχνω πλάνο με τον προπονητή μου και ανάλογα το διάστημα που έχω ελεύθερο για τις ατομικές μου προπονήσεις φτιάχνουμε και τα κομμάτια που θέλω να δουλέψω μέσα σε αυτή τη περίοδο.

Όλα αυτά είναι πράγματα τα οποία τα έχετε ξανακούσει φαντάζομαι και πράγματα τα οποία τα κάνουν οι περισσότεροι αθλητές στην οφ τους περίοδο, δηλαδή στη περίοδο χωρίς παιχνίδια. Αυτό που πιστεύω είναι ότι το καλοκαίρι κάθε αθλητή είναι πολύ σημαντικό για το πως θα εξελιχθεί η επόμενη του χρόνια και γιαυτό πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντική η προπόνηση σε όλη αυτή τη περίοδο. Και λόγω αυτού επίσης πιστεύω ότι σημαντικότερη είναι και η ξεκούραση όποτε μερικές μέρες χαλάρωσης και διακοπών εννοείται βοηθάει στο να καθαρίσω το μυαλό μου και να συνεχίζω ακόμα πιο δυνατά μετά από αυτό.

Προπόνηση σωστή με σωστό μέτρο και πάντα να το διασκεδάζω και να χαμογελάω!! Και αυτό βοηθάει στη βελτίωση».