Print this page

Το συναίσθημα του πρωταθλητή!

Written by  Μάι 03, 2018

Όταν κυνηγάς τα όνειρα σου και δουλεύεις για αυτά τότε οι κόποι σου ανταμείβονται. Η  Άρτεμις Σπανού αποτελεί ότι καλύτερο έχει να δείξει η νέα γενιά του ελληνικού μπάσκετ γυναικών. Έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι, σπούδασε, προπονήθηκε σκληρά και επέστρεψε στην Ευρώπη για να αρχίσει την διεθνή καριέρα της. Εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα πανηγυρίζει το πρώτο της πρωτάθλημα ως επαγγελματίας μπασκεμπολίστρια και μοιράζεται τα συναισθήματα της μαζί μας μέσω του blog της στο agapotobasket.gr.

«Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους από την Πολωνία και το Πολκοβίτσε. Το τελευταίο κείμενο που θα σας γράψω από εδώ φέτος αλλά σίγουρα ένα κείμενο με πολύ χαρούμενα και γλυκά συναισθήματα.

Προχθές κατέκτησα το πρώτο μου πρωτάθλημα ως επαγγελματίας μπασκετμπολίστρια, εδώ στη Πολωνία, με την ομάδα της CCC Polkowice και ότι και να γράψω ή ότι και να πω ή όπως και να το χαρακτηρίσω δεν θα φτάσει για να καταλάβετε πόσο σημαντικό, μοναδικό και πόσο υπέροχο συναίσθημα είναι αυτό!!

Πολλοί συνηθίζουν να λένε τη φράση «δεν έχει σημασία πως ξεκινάς , αλλά σημασία έχει πως θα τελειώσεις» και αυτό ακριβώς ισχύει για την ομάδα μου φέτος! Η σεζόν μας σίγουρα δεν ξεκίνησε όπως ακριβώς θα θέλαμε, με αρκετές ήττες και απογοητεύσεις αλλά και ατυχίες με τραυματισμούς και αλλαγές παικτριών. Χρειάστηκε χρόνος για να «δεθεί» η ομάδα μας και να μπορέσουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ. Όταν έγινε αυτό ακολούθησαν νίκες στη σειρά. Στη συνέχεια υπήρξαν αλλαγές στο προπονητικό τιμ της ομάδας και άντε πάλι από την αρχή για την ομάδα μας να βρει ταυτότητα και χαρακτήρα και να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα του προπονητή. Όποτε φέτος υπήρξαν πολλά σκαμπανεβάσματα για εμάς. Δεν καταφέραμε να προχωρήσουμε στην Ευρωλίγκα όπως το θέλαμε και επίσης χάσαμε και το κύπελλο της Πολωνίας στο ίδιο περίπου διάστημα και η ομάδα δεν ήταν στα καλύτερα της. Αλλά τι κάναμε;; Δεν τα παρατήσαμε ποτέ και δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε σε εμάς και στο ταλέντο μας και στην αξία μας σαν ομάδα γιατί ξέραμε ότι μπορούμε να δώσουμε πολλά παραπάνω. Και τι γίνεται όταν συνεχίζεις να δουλεύεις και να επιμένεις;; Πράγματα που θέλεις να γίνουν πραγματικότητα, γίνονται!!! Και τον τελευταίο μήνα για αυτή την ομάδα αυτό έγινε. Δεν χάσαμε ούτε ένα παιχνίδι στα πλέι οφ και δείξαμε σε όλους και στους εαυτούς μας τι αξίζουμε και γιατί είμαστε η καλύτερη ομάδα της Πολωνίας φέτος. Όλη αυτή η σκληρή δουλειά που βάλαμε από την αρχή της σεζόν σίγουρα άξιζε τον κόπο και κερδίζοντας το πρωτάθλημα ήταν η απόδειξη για αυτό. Σπουδαία χρονιά με πολλά συναισθήματα για εμένα προσωπικά αλλά και με πολλά μαθήματα και πολλές καταστάσεις που με έκαναν καλύτερη και θα είμαι πιο έτοιμη για το μέλλον. Χαρές, λύπες, δάκρυα, ιδρώτας, ενθουσιασμοί, απογοητεύσεις, γέλια, φωνές, άγχος αλλά και πολλά αλλά άξιζαν για τη φετινή μου χρονιά!

Τώρα ήρθε η ώρα για την επιστροφή στη πατρίδα για λίγη ξεκούραση και στη συνέχεια θα ξεκινήσει και η προετοιμασία για να γίνω καλύτερη και να είμαι ακόμα πιο έτοιμη για την εθνική μας ομάδα το καλοκαίρι.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω και όλους εσάς που με τα μηνύματα σας δέχτηκα την αγάπη σας και μοιράστηκα αυτή τη χαρά μαζί σας».