Print this page

«Η στάση μας ή καλύτερα η αντίσταση μας θα μας καθορίσει»

Written by  Νοε 26, 2020

 

Συνθήκες πρωτόγνωρες, συνθήκες δύσκολες, συνθήκες απαιτητικές. Οι τελευταίοι μήνες δοκιμάζουν τις αντοχές των ανθρώπων. Ο αθλητισμός αποτελούσε και αποτελεί πάντα διέξοδο, μια υγιή διέξοδο από την πιεστική καθημερινότητα.
 
Η Εβίνα Μάλτση, αποτυπώνει τις δικές της σκέψεις και στέλνει το δικό της μήνυμα για τη δοκιμασία που περνάμε και για την "υποχρέωση" μας να μείνουμε πιστοί στα όνειρα μας και τη ζωή μας, δείχνοντας χαρακτήρα στις δοκιμασίες της ζωής.
 
«Αθλητισμός σημαίνει πειθαρχία, προσήλωση, αφοσίωση, σκληρή δουλειά και συνεχής προσπάθεια!!!! Εφόδια για κάθε πτυχή της ζωής μας και εργαλεία με τα οποία σφυρηλατούμε τον χαρακτήρα μας.
 
Αθλητής σημαίνει αγωνιστής. Αγωνίζομαι συνέχεια και δεν τα παρατάω ποτέ. Όσα και αν συμβαίνουν κατά την διάρκεια του «αγώνα». Ατυχίες, αποτυχίες, τραυματισμοί, αρρώστιες, πανδημίες... Εμπόδια είναι όλα. Δοκιμασίες της ζωής και η ανταπόκριση μας σε αυτές καθορίζει τον χαρακτήρα μας!! 
 
Όλο αυτό το διάστημα επικρατεί η απόψη ότι ο αθλητισμός σταματάει και βλέπω με θλίψη γονείς και παιδιά να εγκαταλείπουν την όποια προσπάθεια. Η άσκηση και η άθληση δεν πρέπει να σταματάνε ποτέ. 
 
Στις πρωτόγνωρες αυτές καταστάσεις που βιώνουμε όλα δοκιμάζονται. Η πίστη μας ,η υπομονή μας, η  ανθρωπιά μας, το παρόν μας, το μέλλον μας, οι ανθρώπινες σχέσεις, οι αξίες μας, ΟΛΑ.
 
Σίγουρα με τα όσα συμβαίνουν θα υπάρξουν τεράστιες συνέπειες σε όλους τους τομείς της ζωής μας αλλά είναι η στάση μας ή καλύτερα η αντίσταση μας που θα μας καθορίσει. Τώρα και μετά. Έτσι λοιπόν, δεν παραιτούμαστε από τα όνειρα μας. Από όσα μας δίνουν χαρά. Από την ίδια την ζωή.
 
Βρίσκουμε τρόπους να παραμείνουμε σε φόρμα. Πνευματικά και σωματικά. Κάνουμε υπομονή και δείχνουμε χαρακτήρα. Κάνουνε προπόνηση για τον μεγάλο αγώνα. Ετοιμαζόμαστε μέσα από αυτήν τη δοκιμασία μένοντας πιστοί σε όσα αγαπάμε.
 
Ζωή, οικογένεια, ελπίδα, φιλία, εκπαίδευση, αθλητισμός, ανθρωπιά...»
 
* Η φωτογραφία είναι από τη αναμέτρηση Γαλλία-Ελλάδα, στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2017. Σε μια φάση με αντίπαλο της η αρχηγός της Εθνικής, Εβίνα Μάλτση, χτύπησε αρκετά δυνατά και έπεσε στο παρκέ, για αρκετή ώρα για τα δεδομένα της, σηκώθηκε όμως άμεσα δείχνοντας στις συμπαίκτριες της ότι είναι καλά και ότι η Εθνική πρέπει να συνεχίσει δυνατά τον αγώνα της, με όλες της τις δυνάμεις, μέχρι το τέλος.