Ο Αμπρομάιτις MVP των προημιτελικών του Basketball Champions League

Written by  Απρ 05, 2019

Ο Τιμ Αμπρομάιτις ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης των προημιτελικών του Basketball Champions League, οδηγώντας την Τενερίφη στο Final Four της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στην Αμβέρσα το τριήμερο 3-5 Μαΐου.

Η ισπανική ομάδα έκανε εξαιρετική πορεία μέχρι την τελική φάση, κερδίζοντας του πρώτους 6 αγώνες της στην Regular Season, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις της με ρεκόρ 12-2, στον Β’ Όμιλο όπου συμμετείχε και ο ΠΑΟΚ.

«Πιστεύω ότι το επίπεδο του ανταγωνισμού γίνεται όλο και υψηλότερο», ήλωσε αρχικά στην επίσημη σελίδα του Basketball Champions League και συνέχισε: «Όταν ξεκίνησε η σεζόν και είδαμε τις ομάδες που συμμετέχουν γνωρίζαμε ότι θα ήταν ιδιαίτερη πρόκληση όχι μόνο το να προκριθούμε στο Final Four, αλλά ακόμα και το να πάμε καλά στον όμιλό μας. Ολοκληρώσαμε πρώτοι σε έναν όμιλο που είχαμε την Ναντέρ, την Βενέτσια, την Χαποέλ Χολόν, τη Βόννη, που είναι πραγματικά πολύ καλές ομάδες. Κάθε εβδομάδα είχαμε και μία διαφορετική πρόκληση. Ήταν καλό για εμάς ότι παίξαμε πολύ καλά, αλλά ήταν σίγουρα πολύ ανταγωνιστικό και, όπως φαίνεται η διοργάνωση γίνεται όλο και καλύτερη».

Για να φτάσουν στο Final Four απέκλεισαν αρχικά δύσκολα τον Προμηθέα Πατρών, έχοντας ηττηθεί με 69-57 στην Πάτρα και παίρνοντας εύκολα την πρόκριση με την ευρεία νίκη με 79-57 στα Κανάρια Νησιά και, στη συνέχεια ακόμα πιο δύσκολα την Χαποέλ Ιερουσαλήμ στους προημιτελικούς, όπου ο Αμπρομάιτις ήταν για μια ακόμα χρονιά ο κορυφαίος της ομάδας του.

«Η Χαποέλ είναι μια εξαιρετικά επιθετική ομάδα με μπόλικο ταλέντο σε κάθε θέση. Βγάλαμε αρκετές άμυνες, αλλά κυρίως παίξαμε επιθετικά με μεγάλη ενέργεια και συγκέντρωση. Ίσως ήμασταν και τυχεροί γιατί έχασαν κάποια σουτ, αλλά νομίζω ότι εμείς τους αναγκάσαμε σε δύσκολες προσπάθειες, καθώς είχαμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία στο διάβασμα του παιχνιδιού τους, καταφέρνοντας να τους κρατήσουμε χαμηλά, κάτι που ελάχιστες ομάδες έχουν καταφέρει», σημείωσε.

Το Basketball Champions League ανακοίνωσε επίσης την καλύτερη πεντάδα των προημιτελικών, η οποία περιλαμβάνει τον Πάρις Λι της Αμβέρσας, τον Αμαθ ΜΜπαγιέ της Βίρτους Μπολόνια, τον γνωστό μας Τζέημς Φελντείν της Χαποέλ Ιερουσαλήμ και τον Ταϊρίς Ράις της Μπάμπεργκ που στον τελευταίο αγώνα των προημιτελικών με την ΑΕΚ έκανε πολύ μεγάλη ζημιά στην ελληνική ομάδα και ήταν ουσιαστικά εκείνος που της «έκλεισε» τον δρόμο προς το Final Four.

Πηγή και φωτό: Basketball Champions League

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.