Η παλιοσειρά, η αποθέωση της Σπανού και το κέρδος των Χατζηλεοντή και Μποσγανά

Written by  Νοε 18, 2019

Η Εθνική Γυναικών άρχισε το ταξίδι της, με τελικό προορισμό τα γήπεδα της Γαλλίας και της Ισπανίας, όπου θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2021. Νέα αρχή, νέα πρόκληση, νέα πρόσωπα, μια ομάδα, η επίσημη αγαπημένη όλων.


Η "νέα Εθνική" (και τα εισαγωγικά γιατί η Εθνική είναι μια, δεν υπάρχει νέα και παλία, καθώς μόνο τα πρόσωπα αλλάζουν), συστήθηκε για πρώτη φορά, μπροστά στο κοινό της, το απόγευμα της Κυριακής. Προσέφερε ουσία, όμορφες φάσεις και χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο πλευρό της, στο κλειστό της Χαλκίδας.

Δεκάδες μικρά κορίτσια, περίμεναν υπομονετικά τις παίκτριες να βγουν από τα αποδυτήρια, με την Άρτεμις Σπανού να γνωρίζει την αποθέωση και να εγκλωβίζεται σε ένα κλοιό παιδιών, που ήθελαν μια κουβέντα μαζί της, ένα αυτόγραφο και μια φωτογραφία. Δεν χάλασε χατίρι σε κανέναν, παρ' όλη την κούραση της και αποχώρησε λίγη ώρα αργότερα, συγκινημένη, με τους μεγαλύτερους να της φωνάζουν "συνεχίστε να μας κάνετε υπερήφανους".  



Αγωνιστικά η διαφορά δυναμικότητας εμφανής και αδιαμφισβήτητη, με την Ελλάδα ωστόσο να παρουσιάζεται με την απαιτούμενη σοβαρότητα και να δείχνει στο παρκέ, ότι με σκληρή δουλειά, έχει μέλλον. Ιωάννα Χατζηλεοντή  και Ελένη Μποσγανά είναι από τα ονόματα του γυναικείου μπάσκετ που θα μας απασχολήσουν πολύ στο μέλλον. Με ταλέντο, ικανότητες και αθλητικά προσόντα υψηλών προδιαγραφών, οι δυο παίκτριες έδειξαν ότι μπορούν να ενισχύσουν ακόμα και άμεσα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Κόντρα στην Ισλανδία η φόργουορντ-σέντερ της Ηλιούπολης, γεννημένη στις 5/1/2002, αγωνίστηκε για 17:07, έχοντας 7 πόντους και 6 ριμπάουντ (2 αμυντικά, 4 επιθετικά) και η σμολ φόργουορντ του Κρόνου Αγίου Δημητρίου (4/12/2003), σε 16:56 λεπτά συμμετοχής σημείωσε 12 πόντους, 6 ριμπάουντ (3 αμυντικά, 3 επιθετικά) ενώ είχε και 1 μπλοκ.

Από αυτή την αναμέτρηση δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι "παλιοσειρές" της Εθνικής Γυναικών. Στον πρώτο επίσημο αγώνα, μετά την αποχώρηση τους από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, Εβίνα Μάλτση, Στέλλα Καλτσίδου και Λολίτα Λύμουρα, έκατσαν πίσω από τον πάγκο της Ελλάδας, ενισχύοντας και αυτές από την πλευρά τους την προσπάθεια της ομάδας. Τραγούδησαν μάλιστα αγκαλιασμένες, όπως άλλωστε σε κάθε παιχνίδι της Εθνικής, τον Εθνικό Ύμνο, ενώ μετά το τέλος της αναμέτρησης πολιορκήθηκαν για φωτογραφίες και αυτόγραφα!
 
 
Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.